Opleidingen & Cursussen: Fiscaal recht

Fiscale en juridische aspecten vastgoed

€ 580 - HBO

Wat bepaalt de rentabiliteit van de investering?Onder andere het fiscale regime en de keuze van de belegger hierin. Tijdens deze module krijgt u inzicht in alle fiscale aspecten die spelen bij het beleggen en financieren van vastgoed. De gevolgen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting komen aan bod, evenals de mogelijke constructies hierin. Daarnaast komen de gevolgen voor de BTW en de overdrachtsbelasting aan de orde bij de aankoop en verdere verhuur van vastgoed. Beide belastingen hebben een grote invloed op winst en rendement van vastgoed en spelen een rol bij iedere deal. Kennis van deze belastingen is dan ook noodzakelijk. Zeker wanneer de spelregels veranderen, is het van belang om goed de hoogte te zijn. Tijdens deze module worden de beide belastingen uitgelegd, toegespitst op de vastgoedpraktijk van alledag. Actuele ontwikkelingen worden besproken en in perspectief geplaatst.  Leerdoelen Inzicht in verschil box I/ Box III bij het beleggen in vastgoed (Winst uit onderneming, resultaat uit overige werkzaamheden of box 3); De IB en VPB – aspecten bij het beleggen in vastgoed; Inzicht in de verschillende constructies bij de aankoop van vastgoed en de fiscale gevolgen hiervan; Wanneer beleggen vanuit privé en wanneer kiezen voor een BV – vorm?; Andere constructies om te beleggen in vastgoed (CV, SPV, maatschap, stichting); Waardering in box 3; Herkennen wanneer de terbeschikkingstellingsregeling van toepassing is; Inzicht in de gevolgen ten aanzien van de BTW en overdrachtsbelasting bij de aankoop van vastgoed; Voordelen van het opteren voor BTW – belaste levering en verhuur kennen en kunnen aangeven wanneer het voordeel oplevert om deze in te zetten; Beperking van de afschrijving en de gevolgen; Het gebruik van herinvesteringsreserves; Inzicht in de voorwaarden en voordelen van een fiscale beleggingsinstelling (art. 28 VPB). Voor deze opleiding kunnen 5 PE punten toegekend worden. Indien u PE punten wenst, geef dit dan voorafgaand aan de opleiding bij ons aan. Ook voor welke organisatie u PE punten wenst.  Inschrijven voor deze opleiding is mogelijk als onderdeel van de Leergang Vastgoedbeleggen of als losse module.

Fiscaal afschrijven op vastgoed

€ 107 -

In dit handboek stelt Berkhout de reguliere afschrijving volgens goedkoopmansgebruik op bedrijfsmatig vastgoed centraal. Hij zoekt een antwoord op de vraag wat in fiscale zin met afschrijven tot uitdrukking wordt gebracht. Hiertoe verkent hij de grenzen van afschrijven. De auteur inventariseert en analyseert relevante uitspraken, kritieken, visies en gedachten, zoals die hun neerslag vonden in jurisprudentie en binnen- en buitenlandse literatuur. Daarbij zal al snel duidelijk worden dat de term afschrijven niet eenduidig is gedefinieerd. Berkhout hanteert het fiscale recht als uitvalsbasis, maar waar het dienstig en geoorloofd is, haakt hij aan bij de inzichten die zijn ontwikkeld in het civiele recht... Meer lezen Author(s): Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V. Published at: March 2013 Edition: 2

Vastgoeddeals: update civiel & fiscaal* , Vastgoed- & Huurrecht

€ 795 -

Tijdens deze cursus krijgt u van 2 experts op civielrechtelijk en fiscaal gebied in één dag een overzicht van de belangrijkste, juridische aspecten rondom vastgoeddeals. Onderwerpen zoals investeren in bakstenen of aandelen, koop/aanneming, erfpachtcontracten, triple net huur en de nieuwe invulling van het fiscale begrip bouwterrein worden samen met u doorgesproken. Daarbij zullen actuele ontwikkelingen op dit gebied niet ontbreken. Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal bij, zowel civielrechtelijk als fiscaal, op vastgoedgebied. Bestemd voor: advocaten, notarissen, overheidjuristen en academisch opgeleide (bedrijfs-)juristen die in hun praktijk te maken hebben met projectontwikkeling en vastgoedrecht.  

Topvacatures

Toezichthouder Bouw

Bronckhorst - Gemeente Bronckhorst
Logo Gemeente Bronckhorst

Uitvoerder regio Oost-Brabant / Limburg

Eindhoven / Den Bosch - Propylon
Logo Propylon

Senior adviseur Inkoop (18060018)

Amsterdam - Gemeente Amsterdam
Logo Gemeente Amsterdam

Laatste vacatures

Hoofduitvoerder

Amsterdam - bouwhuysch
Logo bouwhuysch

Werkvoorbereider

9401AB - Or-Quest

Projectontwikkelaar Junior

Amersfoort - Kracht Recruitment
Logo Kracht Recruitment

Omgevingsmanager

Amsterdam - Maandag
Logo Maandag