Opleidingen & Cursussen: Lerarenopleiding / Docentenopleiding

Leraar PTH Bouwtechniek

€ 1800 - Bachelor

Wolkenkrabbers, ingenieuze kantoorgebouwen en moderne woonwijken. Zonder goed opgeleide vakmensen op de bouwplaats zijn innovatieve en creatieve ontwerpen als deze niet meer dan een droom. Hebt u twee rechterhanden, technisch inzicht en vindt u het een uitdaging om deze vakmensen op te leiden? Dan is de opleiding Leraar Bouwtechniek u op het lijf geschreven.PerspectiefDe opleiding Leraar Bouwtechniek leidt u op voor een baan in het onderwijs. U wordt een technicus die zijn kennis weet over te dragen en door anderen begrepen wordt. Na uw studie mag u lesgeven in de eerste drie klassen van de havo en vwo, in het vmbo, in het mbo en in de volwasseneneducatie(ook wel aangeduid als tweedegraads bevoegdheid). Ook kunt u bijvoorbeeld aan de slag als technisch trainer in het bedrijfsleven of als bedrijfsvoorlichter. ProgrammaDe eerste twee jaar van de opleiding Leraar Bouwtechniek volgt u grotendeels samen met Bouwkundestudenten. In deze periode leert u alles over het bouwproces; van de voorbereiding tot aan de uitvoering. Ook komt utiliteitsbouw uitgebreid aan de orde. U besteedt onder andere aandacht aan materialen kiezen en verantwoorden, berekeningen maken, bouwsoftware toepassen en bedrijfsmatige oplossingen zoeken. Daarnaast werkt u aan uw praktische vaardigheden. In de werkplaats oefent u met veiligheid, inspecteren en werken met verschillende materialen. In het derde jaar specialiseert u zich en richt u zich steeds meer op de praktijk.

Leraar PTH Bouwtechniek

€ 1800 - HBO

Wolkenkrabbers, ingenieuze kantoorgebouwen en moderne woonwijken. Zonder goed opgeleide vakmensen op de bouwplaats zijn innovatieve en creatieve ontwerpen als deze niet meer dan een droom. Hebt u twee rechterhanden, technisch inzicht en vindt u het een uitdaging om deze vakmensen op te leiden? Dan is de opleiding Leraar Bouwtechniek u op het lijf geschreven. PerspectiefDe opleiding Leraar Bouwtechniek leidt u op voor een baan in het onderwijs. U wordt een technicus die zijn kennis weet over te dragen en door anderen begrepen wordt. Na uw studie mag u lesgeven in de eerste drie klassen van de havo en vwo, in het vmbo, in het mbo en in de volwasseneneducatie(ook wel aangeduid als tweedegraads bevoegdheid). Ook kunt u bijvoorbeeld aan de slag als technisch trainer in het bedrijfsleven of als bedrijfsvoorlichter. ProgrammaDe eerste twee jaar van de opleiding Leraar Bouwtechniek volgt u grotendeels samen met Bouwkundestudenten. In deze periode leert u alles over het bouwproces; van de voorbereiding tot aan de uitvoering. Ook komt utiliteitsbouw uitgebreid aan de orde. U besteedt onder andere aandacht aan materialen kiezen en verantwoorden, berekeningen maken, bouwsoftware toepassen en bedrijfsmatige oplossingen zoeken. Daarnaast werkt u aan uw praktische vaardigheden. In de werkplaats oefent u met veiligheid, inspecteren en werken met verschillende materialen. In het derde jaar specialiseert u zich en richt u zich steeds meer op de praktijk.

Leraar PTH Bouwkunde

€ 1800 - Bachelor

Een prachtig gebouw, woonhuis of kantoor: u kunt er minutenlang ademloos naar kijken. Het liefst wilt u alles weten over de achtergrond van bouwwerken. Zowel over het ontwerp als de uitvoering, het onderhoud en het beheer. Als bouwkundige bent u niet alleen technisch, maar ook creatief onderlegd. Wilt u uw passie en kennis voor bouwwerken overbrengen aan anderen? Dan is de opleiding Leraar Bouwkunde iets voor u.PerspectiefDe opleiding Leraar Bouwkunde leidt u op voor een baan in het onderwijs. U wordt een technicus die zijn kennis weet over te dragen en door anderen begrepen wordt. Na uw studie mag u lesgeven in de eerste drie klassen van de havo en vwo, in het vmbo, in het mbo en in de volwasseneneducatie (ook wel aangeduid als tweedegraads bevoegdheid). Ook kunt u bijvoorbeeld aan  de slag als technisch trainer in het bedrijfsleven of als bedrijfsvoorlichter.ProgrammaDe eerste twee jaar van de opleiding Leraar Bouwkunde volgt u grotendeels samen met studenten Leraar Bouwtechniek. In deze periode leert u alles over het bouwproces; van de voorbereiding tot aan de uitvoering. Ook komt utiliteitsbouw uitgebreid aan de orde. In het derde jaar kiest u een specialisatie. De opleiding Leraar Bouwkunde heeft in tegenstelling tot de opleiding Leraar Bouwtechniek een meer theoretische insteek en richt zich op de bouwtechnische, constructieve en bedrijfskundige aspecten van het bouwproces.